94125
Książka
W koszyku
Atlas ziół : kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących / Aleksandra Halarewicz. - Warszawa : Wydawnictwo SBM, copyright 2022. - 191, [1] strona : ilustracje, fotografie ; 25 cm.
Rośliny dziko rosnące od tysięcy lat towarzyszą człowiekowi. Jadalne zioła, traktowane jako uzupełnienie codziennego jadłospisu, mogą stać się inspiracją do wzbogacania potraw już znanych, jak i do poszukiwania nowych. W atlasie zamieszczono charakterystyki i fotografie 120 ziół, urozmaicone szczegółowymi opisami ich zastosowania i interesującymi ciekawostkami. Znajdują się tu zarówno zioła i przyprawy popularne, jak i te mniej znane, lecz warte poznania i stosowania.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Filia Skibówki
Brak informacji o dostępności: sygn. 63 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Ilustracje na wyklejkach.
Na 4. stronie okładki tytuł: Atlas ziół: 120 jadalnych gatunków.
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej