94227
Książka
W koszyku
Kuchnia toskańska jest bardzo prosta, ale też bardzo smaczna. Dużą rolę odgrywają w niej warzywa, przyprawy i oliwa. Najbardziej charakterystyczną potrawą jest pinzimonio - warzywa podawane z chlebem nasmarowanym oliwą i czosnkiem. Przygotowywany bez soli chleb jest obecny praktycznie przy każdym posiłku. "Smakując Toskanię" autorstwa Beth Elon to apetyczna podróż po magicznych włoskich zakątkach, której szlak wyznaczają doznania smakowe. Już dziś wyrusz z autorką w kulinarną przygodę przeplataną licznymi opowieściami, anegdotami oraz przepisami z jednego z najpiękniejszych zakątków na Ziemi. Odkryj najlepsze włoskie restauracje w pachnącej bazylią i winem Toskanii. Poznaj Włochy od najsmaczniejszej strony. W książce "Smakując Toskanię" znajdziesz ponad 100 przepisów kulinarnych, dzięki którym będziesz mogła urządzić toskańską fiestę we własnej kuchni.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Filia Skibówki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 82-3 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tyt. oryg.: Culinary traveller in Tuscany : exploring and eating off the beaten track
Uwaga ogólna
Tyt. oryg.: "A culinary traveller in Tuscany. Exploring and eating off the beaten track", 2009.
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeksy.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej